شما اینجا هستید

سخن سردبیر

دستيابي به توسعه پايدار در رأس اهداف و برنامه‌ريزي‌هاي کلان بسياري از کشورهاي دنيا و به‌ويژه ايران قرار دارد. فرايندي که در آن اقتصاد، محيط زيست و اکوسيستم يک منطقه به گونه‌اي هماهنگ با يکديگر و در مسيري تغيير مي‌کنند که در طول زمان بهبود يابند. اينگونه برنامه‌ريزي‌ها منجر به تامين رفاه نسل فعلي و آينده، امنيت اقتصادي ـ اجتماعي و نيز امنيت محيط زيست و تداوم پايداري آنها مي‌گردد.

استراتژي محوري چنين تغيير و تحولي، ”آزادسازي و به‌كارگيري مناسب و هوشمندانه پتانسيل‌هاي مختلف جامعه“ است. اكثر جوامع عقب‌مانده با مشكلِ نبودِ استعدادهاي بالقوه و منابع طبيعي و انساني مواجه نيستند، بلكه از نبود ”نگاه توسعه‌گرا“ و ”مديريت و برنامه‌ريزي صحيح“ رنج مي‌برند. درك اين نكته بسياري اساسي است كه بدون مشاركت تمامي بخش‌هاي جامعه نمي‌توان به موفقيت قابل‌توجه و پايداري در كشور دست يافت.

توسعه ملي و توسعه منطقه‌اي وابسته به توسعه همه‌جانبه ساير بخش‌ها و با تمرکز بر پتانسيل‌ها و منابع و از طريق مديريت يكپارچه و مشاركتي (راهبردي) محقق مي‌شود. به هر حال بخش دولتي (در تمامي كشورهاي جهان) با محدوديت‌هاي مختلفي مواجه است كه مديران دولتي را از دستيابي به اهداف مطلوب و ايجاد مناطق توسعه‌يافته باز مي‌دارد. به همين جهت سياست‌گذاران و مديران ارشد بايد بكوشند با نگاهي كل‌نگرانه و توسعه‌گرا به جذب و جلب تمامي مشاركت‌هاي ممكن و آزادسازي پتانسيل‌هاي موجود و خلق توانايي‌هاي جديد (در راستاي توسعه پايدار همه‌جانبه منطقه) بپردازند.

منطقه ترشیز همانند سایر مناطق میهن اسلامی عزیزمان نیازمند "توسعه پایدار و مدبرانه" است تا ضمن تکیه بر استعدادها و ظرفیتهای بی نظیر ملی و منطقه‌ای، با عبور امن از محدودیت‌های طبیعی و بحران‌های آب و محیط زیست، و با "الگوهای اجرایی مشارکت مردمی" و تدوین "چشم‌انداز مشترک" و "هم‌افزایی و همگرایی" هر چه بیشتر متولیان امر، مسیر پایداری را با موفقیت طی نماید.

این رویداد حاصل ایده، نوآوری و اهتمام جدی جامعه علمی مرکز آموزش عالی کاشمر در راستای حل مشکلات منطقه‌ای و تحقق توسعه پایدار است. مرکز آموزش عالی کاشمر به عنوان تنها دانشگاه دولتی منطقه ترشیز در پیشانی نسل چهارم دانشگاه‌های کشور، امید دارد تا در راستای رسالت و اهداف راهبردی خویش، با کمک این رویداد نسبت به کسب تجارب ملی و بین المللی و جلب نظرات اندیشمندان و فعالان حوزه توسعه پایدار و پیاده‌سازی آن در منطقه ترشیز، گامی موثر برداشته و سهم خود را در توسعه پایدار میهن اسلامی عزیزمان ایفاد نماید. در این راستا، مشارکت و همراهی تمامی صاحبنظران، فعالان و دلسوزان این مرز و بوم را ارج نهاده و حضور اندیشمندان، اساتید فرهیخته، نخبگان علمی و اجرایی و دانشجویان فعال و آینده‌ساز کشور را در این رویداد ملی، مایه مباهات و منشاء تحول می‌داند.

میثم مجیدی خلیل آباد

دبیرکل همایش